Retro VGS

Nom complert de l’aparell: Retro Video Game System. Només llegir-ho em va despertar l’interès. I com més llegia, més curiós i interessant em semblava.

VGS

En Mike Kennedy, el publisher de la revista Retro Videogame Magazine, és qui es troba entre d’altres darrera d’aquest projecte. Es tracta d’una nova consola, que anirà amb cartutxos, i que serà diferent a tot el que hem vist últimament, ja que tindrà i sortiran jocs nous per a ella. No és com la RetroDuo i similars, que llegeixen jocs antics. En tindrà de nous! Només de pensar-hi m’emociono. En principi aquest mes d’agost sortirà el Kickstarter i en podràs encarregar una.

Primera curiositat que em va deixar molt trencat: la consola és igual que l’antiga Atari Jaguar.

Ràpidament vaig trobar el motiu: els motlles que es van fer servir per a fer la Jaguar (1993) es van reconvertir fa anys per a la producció d’equipament dental (sí, el que llegeixes). Aquests motlles avui dia ja no es feien servir, i els de Retro se’n van assabentar, i els van recomprar a molt bon preu. Gràcies a això s’estalviaran molts diners d’entrada (diuen que mig milió de dòlars), crear aquests motlles no és precisament econòmic. Vídeo de com fan la carcassa ^^

Hi ha diferents motius pels quals la consola pot arribar a tenir èxit. Primer, no tindrà connexió a Internet. Diràs “què pot tenir de bo això?”. Bé, amb això t’assegures de que el desenvolupador traurà un joc completament polit, sense bugs i ben testejat. Perquè no hi haurà oportunitat d’arreglar-lo amb actualitzacions un cop surti a la venda. Segon punt i menys important, bé, les consoles antigues/retro no tenien connexió a Internet, si aquesta en tingués perdria una mica la gràcia 😀

Els creadors tenen com a objectiu (i ho mencionen a totes les entrevistes) que la consola sigui sobretot resistent, de bona qualitat, i amb la qual s’hi pugui jugar d’aquí a 30 anys.

Altres punts d’interès:

 • Tindrà connector HDMI, però també S-Video i Components per a TV antigues
 • Serà compatible amb tota mena de mandos USB
 • El que ve per defecte, probablement estigui fabricat per Interworks, i sigui similar al que ja han creat per a la WiiU
 • Tindrà suficient potència com per a moure jocs similars als de PlayStation (tot i que entenc que la gràcia serà que siguin més ‘retro’ :p)
 • De jocs, qualsevol amb els suficients coneixements en podrà fer. La idea és que els de Retro s’encarreguin de la producció: tu els dius quants en vols i ells te’ls enviaran ja programats amb la seva caixa, etiquetes, i empaquetat de manera professional.
 • Ja n’hi ha alguns de confirmats per al dia del llançament. Probablement la llista creixi en els mesos vinents.

Poc més a dir, us deixo amb la web oficial on podreu aclarir tots els dubtes que tingueu, i esperem que ben aviat facin el crowdfunding i puguem participar en aquest interessant projecte. Personalment el que veig és que tot dependrà de l’interès dels desenvolupadors de jocs, que en surtin de ben bons i interessants. De la resta de coses (crear una comunitat, especular amb jocs de tirada limitada xD) ja ens n’encarregarem els jugadors.

Salut!

0
1 resposta
 1. Toni Benavent
  Toni Benavent says:

  Uou!!! No en sabia res de tot això…i la veritat es que no em desagrada gens!! Que avui en dia encara es puga fer una cosa així i aprofitar les noves tecnologíes per a fer jocs pixelats, amb tot el que això comporta, em pareix fantàstic.

  Es cert que també estàn fent alguns jocs pixelats avui en dia per a la 360, PS3, One, Ps4…però no es el mateix. Eixe tipus de jocs van tots descarregats per internet i, encara que hi ha de bons, la gran majoria o bé son fluixos o no son jocs "retro" fets amb tecnología actual.

  Estarem alerta, a veure que ens depara tot açò.

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.