Banjo-Kazooie

Hola xicotets, avui tinc ganes de fer un petit comentari sobre un joc que anys enrere em va semblar una passada, però que és ara quan m’ha donat fort per ell (des d’un punt de vista potser més analític-nostàlgic).

És el Banjo-Kazooie, un joc de plataformes en 3D de Rare que va sortir per a la Nintendo 64, i que recorda i té com a predecessor més famós al Super Mario 64.

Tot i que el Mario 64 també ho era, el Banjo-Kazooie va portar el terme “collectathon” com a gènere i motiu principal del joc. Com la paraula diu, l’objectiu del joc és recol·lectar objectes per a passar-te’l. Això fa que, apart de “plataformes 3D”, se li hagi d’afegir un subgènere al joc que seria el d’exploració, perquè t’has de recórrer tots els mons al mil·límetre, per a trobar tot el que necessites per a aconseguir objectius i poder continuar endavant al joc.

El joc comença a un món que enllaça a les diferents pantalles (per dir-ho com tota la vida s’ha dit xD), però aquest món té portes que només s’obren quan has recollit un número mínim de notes musicals, el que serien les estrelles al Mario 64 (en concepte, no quantitats).

A mi el que més m’agrada és que és divertit, molt simpàtic (els diàlegs entre personatges tenen molt d’humor), i no es fa pesat en cap moment. La dificultat és correcta, no té salts impossibles ni enemics ultra-difícils, però sí que hi has de posar els sentits a l’hora de trobar les coses. A més els controls estan molt ben ajustats, en poca estona el tens dominat.

BK_Mumbosmountainimagesjk

 

 

 

 

 

 

 

 

Una altra menció per a la música, obra d’en Grant Kirkhope, que és molt enganxifosa xD en el meu cas fins i tot m’he comprat la versió orquestrada que ha fet en Blake Robinson. Una cosa interessant és que la música és dinàmica, va canviant en directe segons a la zona on t’endinsis. Per exemple, quan ets a Spiral Mountain i t’enfonses a l’aigua, la cançó canvia a una versió més aquàtica, sense talls i d’una manera molt agradable. Fa poc han fet un vídeo a YouTube amb una mica d’explicació tècnica sobre això.

En resum, que és un dels meus jocs preferits (abans i sobretot ara), i que t’ho passes molt bé jugant-hi. Es pot aconseguir al marketplace de Xbox 360 per 15€, a botigues de segona mà la versió de N64 per uns 15-20€, i ara sortirà a la compilació “Rare Replay” que sortirà per a Xbox One, que inclourà 30 jocs mítics de Rare, entre ells el Banjo-Kazooie i la segona part, Banjo-Tooie.

Nota: 9/10

0
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.