Pikachu malote

Jocs amb bon ritme

No hi ha res millor que els jocs amb bona música, de la que t’anima a tornar a començar partida quan han acabat amb tu un milió de vegades. De fet són els jocs que més recordo de quan érem petits. El primer que em ve al cap, el Battletoads in Battlemaniacs de la Super Nintendo, guitarrotes amb violència. Ho ajuntem amb Bola de Drac i les seves mutilacions i et surt una generació de nois tarats però ben trempats (ahem).

Però ei, tornem al tema. Hi ha jocs que es caracteritzen per tenir grans bandes sonores, molt treballades. D’altres tenen cançons que només amb un ritme enganxifós ja se’t queda la cançoneta al coco (Mario, parlo de tu).

Us porto aquí per a compartir amb vosaltres alguns dels jocs que considero que musicalment estan bé, o al menys que a mi m’agraden 😀 si teniu objeccions, o suggeriments, no dubteu en comentar-ho!

Rock’n’Roll Racing: No diré que tingui una banda sonora massa treballada, però les 5 cançons que sonen mentre corres ajuden molt a que t’entrin ganes de rebentar als cotxes adversaris. A més són peçes conegudes de gent com Black Sabbath o Steppenwolf.

Rock and Roll RacingPoso foto però us faig clickar enllaços

Battletoads in Battlemaniacs: Creada pel mateix paio que va fer la música dels Donkey Kong Countries, és de les millors que he escoltat en jocs de l’època. Sobretot perquè les cançons s’adaptaven bé a cada pantalla, ben representatives. Tot i que les cançons t’acaben semblant millors o pitjors en funció de la dificultat de la pantalla. La que sona al Turbo Tunnel em sembla vomitiva, if you know what I mean.

Unirally: En aquest cas la música no és que sigui súper memorable, però passa com amb el joc anterior, acompanya molt bé a l’acció i té un punt competitiu que fa que la recordi amb carinyu. Sobretot aquesta.

Streets of Rage 2: Siii, l’exemple típic, però és que la OST està ben feta tu! Té bastant d’encant, així barrejant funk, club, house, música d’aquesta que normalment em fot fàstic. Diuen que és de les bandes sonores que més suc li va treure al xip de so de la Megadrive. I si ho diuen a Internet en pots estar ben segur de que és veritat. Ah, si hagués de fer un ranking de bandes sonores de merda, segurament la tercera part del joc s’enduria la medalla d’or, deu méu quina vergonya.

F-Zero X: Ara si tu! Això és ben bé speed metal! Molt centrat en les guitarrotes, com ha de ser. L’alta velocitat del joc li anava molt bé a aquesta banda sonora d’elevats BPMs.

Me’n deixo molts (no sé, Chrono Trigger), em tornaria boig si hagués de posar aquí tots els jocs que em venen al cap que tenen música memorable. Sobretot de generacions posteriors (PSX, N64), on la música arriba a altres nivells pel fet que hi havia més espai en memòria i per tant es podia millorar la qualitat de so.

Chrono TriggerUna altra imatge sense sentit, perquè el que vull és que feu clic als enllaços

Ah, ja que parlo de música, m’agradaria esmentar a la gent que sovint penja covers de música de jocs al YouTube, normalment arranjaments propis molt tunejats ^^

FamilyJules7X: He de reconèixer que és un flipat i fa moltes carotes i poses mentre toca (un poser®), però també he de dir que és del millor que he vist al interné respecte a covers de jocs. Ha fet moltes versions, de molts dels jocs que més m’han agradat. No us puc recomanar un vídeo en concret, ja us patejareu el seu canal. Bé sí, sí que puc, mireu aquest, aquest i aquest.

Sp0ntanius: No té molts vídeos, però el fet de que toqui la Saria’s Song amb ampolles i la clavi, no té preu.

Smooth McGroove: Se’l veu simpaticot, i fa uns covers molt flipants, només amb la veu (a cappella que en diuen). Igual que amb en FamilyJules, no us puc recomanar un vídeo concret, en aquest cas de veritat, tots tenen la seva gràcia. Però amb la pistola al cap, us recomanaria el del Mario World, aquest del Zelda: ALTTP, i el del Chrono Trigger.

Blake Robinson’s Synthetic Orchestra: No és un youtuber, però fa arranjaments (ell solet) de cançons també mítiques, n’ha tret CDs i tot, mireu-ne alguna cosa! Com això!

Smosh: No es dediquen a això, però van treure un rap de Zelda que és brutalissim.

I això ja estaria eh? S’agraeixen comentaris i aplaudiments molt forts.

0
2 respostes
 1. Rokuso3
  Rokuso3 says:

  Ostreees!!! Molt bones totes les OSTs, especialment per la tecnología de l'època en que es movien moltes d'elles. 

  Personalment, crec el mateix que tú… si ens posem a comentar música de jocs més moderns (a partir de PSX) on el so ja feia les mateixes virgueries que a un disc normal, se'ns podrien disparar els títols, però com avui mateix l'he estada escoltant i personalment m'agrada molt (tot i no ser el meu tipus de joc), deixo aquí l'OST del Wipeout: https://www.youtube.com/watch?v=dUQxO8ZFU9g&list=PLsPMOz2-mpmPVQVxqhIU31jzmlD5-osq4

  No coneixia el Rock'n'Roll Racing, però la música genial. 

  Salutacions!!!

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.