Jocs de pel·lícula

Ara que hem gaudit d’un cap de setmana llarg, segur que molts de vosaltres us haureu plantat davant de la TV per veure una pel·li, una sèrie, o potser heu decidit vendre un ronyó i anar al cine, qui sap!

El que sí que sé és que des de fa uns quants anyets (ara també, però aquí només parlem de coses retro, cagundeu!) les pel·lícules i sèries de televisió estan molt presents en els videojocs, tot i que no totes les adaptacions han tingut el mateix exit o repercusió, ja que algunes han passat a la història per ser autentics crims contra l’humanitat. Fins i tot hi ha hagut un joc tant dolent i tant catastròfic econòmicament per a la companyia que el va fer que va acabar enterrat al desert de El Paso, Texas (ja sabeu de quin parlo, no?). Voleu uns exemples? Doncs som-hi!

 

Jurassic Park

Jurassic-ParkJa que la seva quarta entrega ha generat més d’un bilió (sí sí, amb B) de dólars des de la seva estrena, era obligatori parlar d’aquesta saga, ja que des de que al 1990 Michael Crichton publiqués la novel·la “Jurassic Park” i al 1993 Universal estrenés la pel·lícula amb el mateix títol, els dinosaures han passat a formar part de les nostres vides i de les nostres consoles. Existeixen molts jocs d’aquesta juràssica saga, així que ara ens limitarem només a fer un petit remember del primer joc basat en la pel·li, en el que ajudarem a l’arqueòleg Alan Grant a escapar de l’illa on es troba Jurassic Park. Per aconseguir-ho, haurem de completar una serie de tasques cadascuna més fotuda que l’anterior, des de robar ous de Raptor fins a activar generadors que, com no podia ser d’un altre manera, estan a prendre pel cul l’un de l’altre. Un joc que en l’aspecte gràfic es ben curiós, ja que alterna càmeres subjectives quan vas per l’exterior amb vistes en primera persona quan entres als edificis en els quals, si accedeixes a algun ordinador, pots fer servir el ratolí de la SNES (aquell amb el que mataves mosques al Mario Paint) per navegar per la pantalla. Amants dels dinosaures, correu a provar-lo!

 

JP16 JP38

 

 

 

 

 

 

 

 

Batman Returns

Batman_Returns_SNESSi ets una persona que més o menys segueix el món del cine, series, videojocs, etc., te n’hauras adonat que estan extremadament pesats amb el tema superherois, tant que ja cansa, i avui dia ni Batman se’n lliura d’aquesta sobre-explotació. Per sort abans el tema era molt diferent, ja que quan apareixia alguna pel·li o joc relacionat amb DC o Marvel deies “hosti que bé!”, com es el cas del que parlarem a continuació. Ens referim a Batman Returns, pel·li del 1992 protagonitzada per Michael Keaton i dirigida per Tim Burton, que arrel de l’èxit que va tenir a la gran pantalla va fer que arribés el joc multiplataforma beat ‘em up amb el mateix nom. El joc, que pot recordar al Final Fight, destaca pel seu nivell de dificultat equilibrat i per la seva varietat entre nivells, ja que per exemple, ens podrem ficar al volant del Batmovil per anar repartint a tots els “malotes” que ens apareguin. Un bon joc de repartir llenya encarnant a l’orfe més ric de Gotham City, sí senyor!

 

gfs_29068_2_16 gfs_29068_2_17

 

 

 

 

 

 

 

 

The Simpsons: Bart vs. the space Mutants

Bart_vs._The_Space_Mutants_coverI seguint amb coses que ja es fan pesades, ha arribat el torn dels Simpsons, dels quals no cal que en digui gaire, ja que gràcies a la super programació que tenim a la TV encara podem disfrutar de capítols de fa vint anys i que ja han posat com unes 20.000 vegades. Com no podia ser d’una altra manera, els nostres amics de color groc han protagonitzat diferents videojocs, alguns amb millor acollida que altres. Voldriem mencionar el “Bart vs the Space Mutants”. Va sortir al 1991 i va ser multiplataforma, titllat per la crítica com a avorrit i difícil. El joc és una barreja d’aventura i beat ‘em up en el que a cada nivell hauràs de recollir una serie d’objectes per finalment lluitar contra un enemic final. El joc compta amb diferents tipus d’armes, com pintura en spray i cireres-bomba i, tot i que el jugador només controla al Bart, la majoria de personatges d’aquesta popular sèrie tenen el seu paper. Personalment no el recomanaria, però si sou molt fans de la serie, o no teniu res millor a fer… no, tampoc us el recomano.

 

hqdefault gfs_39775_2_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Terminator II

T2TheArcadeGamepromo

Qui no ha dit mai allò de “Sayonara, baby”? Aquesta pel·li va ser un referent al cinema dels 90 i, apart de triomfar als cinemes d’arreu del món, també ho va fer en el mercat dels videojocs. Amb els anys han sortit molts títols relacionats amb aquest personatge encarnat per l’Arnold “xuaxe”. Tot i que la qualitat no és el que més podem destacar dels seus jocs, destacarem la versió arcade que va sortir, un shooter que podia ser a 2 players amb l’objectiu de gastar més munició que John Rambo al Vietnam. A això cal sumar-hi que la recreativa comptava amb uns vinils molt vistosos i amb unes ametralladores ideals per salvar al món de l’amenaça dels Terminators!

 

1065739472 descarga

 

 

 

 

 

 

The Lion King

The_Lion_King_portada_SNES_USAAquesta pel·li de Disney va marcar la infància de tota una generació, i el joc de plataformes basat en aquesta va tenir molt bona acollida. Va ser un joc també multiplataforma molt vistós protagonitzat pel Simba, en el que haurem d’anar fotent bots (típic en els lleons) i anar passant nivells, portant-lo des de la infància fins la maduresa mentre mengem insectes a tort i a dret o completem pantalles bonus protagonitzades pels més que graciosos Timon i Pumba. El joc en sí està molt bé i volia destacar-ho perquè, com ja haureu vist, les adaptacions solen cantar més per lo negatiu que no pas per lo positiu. Aquesta (com moltes altres) la destaquem per ser un joc ideal pels que els agrada els jocs de plataformes, el món Disney o pels que creuen que menjar un escarbat es una delícia!

level-2 3651_lion-king-3

 

 

 

 

 

 

 

 

E.T

WWWETS

Hem volgut deixar la història més curiosa pel final, i és que el joc d’E.T d’Atari ha tingut, en els últims anys, un paper protagonista en el món dels videojocs. Però anem per parts. La pel·lícula de Steven Spielberg E.T, el famós extraterrestre del dit il·luminat, va ser un èxit total als cinemes, un èxit que va fer que al 1982, Atari pronostiqués un volum de vendes bestial. Confiats de que es vendrien les còpies com a xurros, van fer un joc pèssim i desastrós per a la companyia americana. No obstant, amb l’arribada de nous competidors al mercat i el conseqüent augment de la competitivitat, Atari va començar a rebre moltes cancel·lacions de comandes per part dels minoristes fent que només es venéssin 1,5 milions de còpies de les 4 que en van fer. Per acabar de fotre el dit a la llaga, a tot això hi hem de sumar l’elevat cost de la llicència de la pel·lícula, amb el que Atari es va trobar amb un volum de pèrdues de 536 milions de dòlars, que va causar la seva divisió i venda al 1984. Com que no tinc ni un sol motiu per recomanar-vos aquest joc, us deixo un parell d’imatges per a que valoreu per vosaltres mateixos.

figure6 s_ET_7

 

 

 

 

 

 

 

Obviament m’he deixat molts pel camí com Aladdin, Toy Story, Asterix i Obelix… però si hagués de parlar de tots no acabaria mai. Apa, us deixo que vaig a jugar al E.T!!

0
2 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.