Ōkami

Sé que l’Okami no es pot considerar joc retro, té més polígons que el Vallès Occidental. Però ei, es troba oficialment fora de mercat. Va sortir al 2006 per a la PlayStation 2, farà ja quasi 10 anys! Dejarme!

He sentit certa necessitat de parlar sobre aquest joc quan he trobat perduts per carpetes estranyes uns quants desktop wallpapers del mateix. Us seré honest, no me’l vaig arribar a passar, però només de pensar en el joc em vénen molt bons records sobre ell, d’aquells que et quedes “hosti tu, què mític era”. Hi ha ganes de tornar-lo a jugar sencer, tot s’ha de dir.

L’argument vindria a ser això (hola Vikipèdia!): en un fictici Nippon, en algun instant de la història antiga de Japó, la deessa del sol Amaterasu, embotida al cos d’un llop blanc, s’ha d’encarregar de restablir la bellesa natural de les terres i de vèncer els dimonis responsables de liar-la parda creant una maledicció. El joc combina diferents elements folklòrics, mítics i llegendaris de la cultura japonesa.

Un dels fets característics de l’Okami és que és preciós. L’estil visual s’ajuda del cel-shading i d’una paleta de colors molt concreta per a crear uns escenaris molt vistosos d’aquest estil. Musicalment també s’ajusta de manera excel·lent al que pretén representar, japo total, de vegades pertorbador, de vegades molt bonic.

okami1Par favort ma direu que no és hermossu

És ben sabut que el director del joc, l’Hideki Kamiya, és molt fan de la saga The Legend of Zelda, i la influència s’hi veu bastant mentre avances en el joc. A aquest nivell, el de desenvolupament, podríem dir que també és similar als Zeldas: explorar els nivells, repartir hòsties als maleantes, aconseguir objectius (ei! com al 90% dels jocs de l’estil!). De fet a segons quins trams, els nivells recorden una mica al Ocarina of Time (salvant les distàncies). Potser l’Okami té menys component RPG i més de puzle-acció.

Fot gràcia que durant els combats pots fer servir l’anomenat Celestial Brush. Quan l’invoques el combat es pausa i apareix un llenç (lienzo, per si us perdeu), on amb l’ajuda dels joysticks (o el WiiMote a la Wii), pots fer-hi traçades que provocaran events/atacs. Perdó, també fora de combat ho faràs servir per a crear ponts i coses així xaxis.

okami2Ah, mira, l’aforementioned Celestial Brush

Com a curiositat, dir que l’Amaterasu no parla al joc, ho fa per ella el seu acompanyant, Issun (hola? Link-Navi?). Li fa d’interlocutor i showman, va de gracioset-arrogant i tal.

Punt negatiu, pel que diuen per los interneses, la dificultat no està ben ajustada a segons quines parts del joc. Ja us ho diré si m’hi poso ^^

Com a bon joc mític, ben valorat pels gordos granudos, està bé veure tota la comunitat que ha generat al seu voltant. Hi ha un grup que ha realitzat una traducció del joc al castellà (obligada lectura aquí). També en pots trobar un llibre oficial d’il·lustracions, samarretes pels puestus, una peich a wikia molt complerta, etc.

També mencionaré que al 2011 va sortir una continuació del joc, anomenada Okamiden, per a la Nintendo DS. Per desgràcia no en sé absolutament res xD així que no sé, si amb aquesta entrada de cop i volta us heu fet fans de l’Okami, entenc que ja tindreu temps i ganes de buscar-ne informació (què simpàtic!).

Us deixo amb un gameplay fet des de l’emulador de PS2 a 1080p, on podreu veure una mica com es desenvolupa el joc (ja que la meva explicació ha sigut pèssima).

Ben representatiu

Com jugar-hi avui dia

Molt bé Jon, vull jugar-hi, l’obro amb el snes9x i no em funciona. He volgut reprogramar un cartutx de Megadrive i no hi caben els 4GB que ocupa la ISO, que no és un joc retro això?

Benvolgut troll,

Pots emular al PC la versió de Wii amb el Dolphin Emulator, detalls concrets aquí.

Pots emular al PC la versió de PS2 amb el PCSX2, detalls concrets aquí.

Ah, com ja he dit més amunt, pots baixar un patch de traducció (per a les dues versions) per si el vols tenir en castellà, aquí.

El pots comprar en versió HD a la Playstation Store de Sony, per a la PS3.

Per descomptat, també el pots trobar de segona mà per a la PS2 o la Wii (ebay i puestus).

Salut!

0
2 respostes
  1. Toni Benavent
    Toni Benavent says:

    Del joc no puc opinar perque no l'he jugat mai, però sí puc dir que la banda sonora està molt aconseguida i es maca, amb els típics sons japonesos o orientals, dolça i melòdica.

    Ara bé, vaig a tindre'l en compte, i si el pille per ahí de segona mà, sens dubte que me'l pillu. Els gràfics estàn molt xulos i criden l'atenció. La putada es, d'on traure temps per a jugar a tot? hahahahaha

    Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.