Super Metroid

Em fot rabia no tenir temps per fer més coses, entre elles jugar. I el que més rabia em fot és saber que hi ha jocs molt bons als que encara no he pogut fotre mà. Això em passava amb el Super Metroid, un joc de sobres conegut per tothom al que, fins fa poc, no vaig tenir el moment d’endinsar-m’hi, però ara que ho he fet, no puc sortir-ne!

La veritat és que el joc té una miqueta de tot que fa que, si no t’agrada per una cosa, t’agradi per una altra. Parlant d’ell en paraules més tècniques, es tracta d’un joc de plataformes que alhora combina acció i aventura. Gràcies a la gran quantitat de seccions ocultes que té, farà que l’exploració també prengui gran part de protagonisme.

samus_blasts_a_metroid_by_vegasmike

 

Super Metroid ens posa a la pell de Samus Aran, una caça-recompenses originària de la Colonia Espacial Zebes, que en la edició anterior (Metroid II, de Game Boy i disponible en 3DS) va acabar amb el planeta originari dels Metroids, el SR-388. No obstant, va portar una larva als cientifics de Zebes, els quals van determinar que els Metroids podien ser beneficiosos per l’humanitat. Dit això, Samus posà direcció al planeta Zebes amb l’intenció d’aconseguir més larves, però als poc d’enlairar-se, rep una trucada d’auxili de Ceres… què estarà passant?

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-23

 

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-33

Ja teniu ganes de saber com segueix eh? Doncs no us direm res més! Només que a la vostra campanya espacial no us faltaran coets, missils, super missils, bombes, visió de raigs x… tot això us sera necessari per acabar amb la gran varietat d’enemics que us anireu trobant, per aconseguir objectes pels que us haureu de trencar una mica el cap fins descobrir com fer-vos amb ells, o per poder acabar amb els 15 enemics finals que trobareu durant el joc.

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-42

 

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-43

En l’apartat visual, ens trobem davant un joc en el que no li falta de res, des de les textures del decorat fins els detalls dels enemics, tot està molt cuidat, amb uns acabats adaptats perfectament a cada tipus de nivell, ja que passarem d’uns nivells amb l’aigua com a protagonista a uns altres on el foc i la lava ens posaran a 100 (a 100 graus centígrads, malpensats que sou una colla de malpensats).

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-55

 

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-65
El so i l’ambientació també juguen un paper molt important i s’aplica de forma molt correcta durant tot el joc, ja que per la música i els efectes de so sabràs si pots anar relaxat, si hi haura enemics esperant per destruir-te o si t’has de posar en tensió i pensar “aqui passarà alguna cosa… i no bona”.

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-61

 

Super Metroid (Japan, USA) (En,Ja)-60

En resum nens i nenes, apart de ser una de les joies de Nintendo, es un joc que té de tot, amb un nivell de dificultat una mica més elevat de lo habitual que farà que t’hagis d’esforçar al màxim per ajudar a la Samus a assolir el seu objectiu i de pasada el teu, que serà el de gaudir d’un dels jocs més interessants de la Super Nintendo!

 

0
4 respostes
 1. Rokuso3
  Rokuso3 says:

  Quines ganes m'heu donat de posar-m'hi!!! L'any passat em vaig passar el meu primer Metroid, el Fusion. De petita em semblava mooolt difícil, i sobretot molt pesat. Sé perfectament que és el més lineal de tots, però això de disparar contra parets, terra, i tot el que no es mogui només per veure si hi ha algún passadís secret per accedir a la sala del costat sense apropar-me a la porta que està bloquejada, era massa per a mí. Tot i així (em vaig trobar amb moooooltes dificultats, dignes del meme aquell d'un tio a la WiiU jugant al Super Metroid: http://www.gamespot.com/articles/y-can-t-metroid-crawl-a-newbie-plays-super-metroid/1100-6426172/), em va acabar encantant, i algún día espero continuar la saga amb aquesta edició, que possiblement sigui la millor entrega de totes. Però això d'explorar no és el meu fort… 

  Per cert, quin tros de banda sonora que es gasta!!!!

  Respon
 2. Marc!!
  Marc!! says:

  La veritat es que el joc m'ha agradat tant que ja m'estic informant dels fan-games que hi ha de metroid (hi ha un munt, fins i tot en format fisic) perque m'he quedat amb ganes de més, perque no he trobat encara cap joc d'aquest estil que convini tan bé exploració, plataformes i acció. Gràcies per comentar, llegir-nos i retwittejar-nos :p!!

  Respon

Trackbacks i pingbacks

 1. […] revius que vaig fer, m'he enamorat de Samus i del seu univers (si voleu saber perquè, llegiu-vos la reviu, no us ho explicaré ara de nou, cagundeu). Per sort, sembla que hi ha programadors que estan […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.