Jocs Fan Made

Oi que de vegades, quan acabeu un joc que us ha agradat molt, penseu “hi haurà continuació?? perquè en necessito més!!”. Doncs per desgràcia hi ha jocs, autèntiques joies retro de les que només en van fer un i prou, sense continuació, ni DLC (ai no, que aquesta merda és d’ara, abans teniem la sort de que no es publicaven els jocs a mitges). Com s’atreveixen?? A la presó!!

photo_2015-10-04_11-59-44

Òbviament hi va haver companyies que li van treure molt de partit a les seves creacions i/o personatges icònics, com ara en Sonic, Dragon Quest o Final Fantasy. D’altres es van quedar amb un sol títol per plataforma, encara que a dia d’avui aquell joc o personatge sigui recordat per tothom.

I d’aquest tema és del que parlarem avui, els jocs fets per fans!! Qui no s’ha imaginat com seria la continuació del Zelda: A Link to the Past? O què li passaria a la Samus a la seva propera aventura? O de què tractaria la segona part del Chrono Trigger? Doncs hi ha gent, programadors més frikis que tu i que jo, que  han anat publicant fan made games basats en aquests i altres jocs, dels quals us en posarem uns exemples!!

 

Chrono Trigger: Crimson Echoes

Començarem la llista de jocs fets pels fans amb una bomba! Un dels millors RPGs de la dècada dels 90, Chrono Trigger, va destacar per ser un dels jocs més complerts que va aparèixer per a la nostra estimada SNES.

El joc, que curt curt, el que és curt, no ho és, ens va deixar amb tant bon gust de boca que al 2004 es va començar a gestar aquesta continuació. Crimson Echoes correria a càrrec de Kajar Laboratories, ZeaLitY, Agent 12 i Chrono’99. Van estar quatre anys i mig treballant en ell, portaven el 98% del joc amb més de 35 hores jugables i diferents finals alternatius. Tot pintava bé però quan ja quedava ben poc per a la data de llançament, Square (creadors de Chrono Trigger) els va enviar una carta de cease-and-desist. Això ve a ser un “o pares de fer el que estàs fent o et partirem les cames”, fent que el projecte es quedés com estava.

131702-chro

chrono_trigger_crimson_echoes--element27

Arrel d’aquesta advertència per part de Square el tema ja semblava tancat. Va haver-hi una decepció general dins del sector ja que, tot i no ser oficial, se n’esperava molt d’aquest projecte… però espereu que el tema continua.

Ens posarem en situació que així és divertit, ok? Nosaltres hem parit un joc gairebé complert, però com que ens han picat la cresta els paios que tenen els drets d’autor i tal, decidim deixar-ho córrer, ensenyem la versió beta al YouTube i tal perquè la gent ho miri i digui “oooooh quina peeena” i para de contar. Què passa, que un dia, va un tio i agafa el 98% d’aquest joc que nosaltres havíem estat fent durant 4 anys i mig, l’acaba ‘a la seva manera’ (faltes d’ortografia incloses) i li posa de titol “Chrono Trigger: Flames of Eternity”. Nosaltres, com a creadors del 98% del joc, el critiquem molt, i al públic, bé, no li acaba de fer el pes, però l’accepta.

137030-Chrono_Trigger_-_Crimson_Echoes_(Fan_Made_Game)-2

ChronoTrigger-CrimsonEchoes_01235Small

El més graciós del tema és que a dia d’avui, no ens pregunteu com (aquesta part de la història no es troba explicada a cap lloc o al menys no ho hem trobat) sembla ser que el Crimson Echoes original, està acabat i disponible per qui el vulgui (a emuparadise, als comentaris de la rom, hi ha un paio que s’ha dedicat a comprovar que estigui acabat i tal, així que ens haurem de fiar). En resum, tenim dos Chrono Triggers disponibles, el Crimson Echoes, ja acabat del tot, i el Flames of Eternity, que sembla que no està tan ben parit.

SNES-Chrono-Trigger-Flames-of-Eternity-Box-Set

ChronoTriggerCEClose

Curiós tot això, eh? Vull aclarir que la informació és basada en el que hem llegit i trobat per internet (no hem provat els jocs), així que no us ho podem confirmar al 100%… però si al 98% 😉

 

Super Metroid

Com vaig deixar clar en una de les últimes revius que vaig fer, m’he enamorat de Samus i del seu univers (si voleu saber perquè, llegiu-vos la reviu, no us ho explicaré ara de nou, cagundeu). Per sort, sembla que hi ha programadors que estan igual o més enamorats que jo del Super Metroid i han fet molts fan made games!!

2015-10-04 12_04_19-Hyper Metroid (official page)

Alguns estan millor valorats, hi ha d’altres qui ni estan acabats i fins i tot hi ha alguns que han agradat tant que estan disponibles en format fisic (si, les “repros” també poden ser de jocs no oficials).

photo_2015-10-04_12-08-52

No m’he centrat en cap en particular perquè a l’hora de jugar-los són molts similars tots plegats, ja que mantenen aquella estètica original però amb noves armes, amb nous enemics, nous mapes… es curiós com una cosa pot ser tant semblant i alhora tant diferent eh? Per descomptat no els he provat tots, però sembla que els títols millor valorats son el Super Zero Mission, Redesign, Eris, Hyper… us deixem uns enllaços a continuació on veureu tot el que s’ha parit referent a Metroid… diversió asegurada!!

www.metroidconstruction.com/hacks.php?x=top

www.hyper.metroidconstruction.com/

 

Super Mario Bros. Crossover

De Mario trobarem infinitat de fan made games, i aquest concretament no es una continuació ni res per l’estil, però m’ha agradat tant que es digne de menció. És el Mario Bros. de la NES de tota la vida en el que en comptes de controlar al nostre lampista preferit… jugarem amb personatges d’altres jocs!

2015-10-04 07_32_00-Inicia

2015-10-04 07_31_21-Inicia

Abans de començar cada nivell, podràs triar entre Link, Samus, Megaman… cada un amb les seves habilitats i banda sonora corresponents, ja que aquí no escoltaràs la més que coneguda melodia del Mario, sino que en funció del personatge que triïs, gaudiràs de la banda sonora del seu joc!

2015-10-04 07_30_02-Inicia

2015-10-04 07_35_18-Inicia

Perdoneu l’emoció (tot i que en mi ja es habitual), però quan he provat el joc amb diferents personatges i he vist que tot i ser el mateix Mario Bros. de tota la vida, el joc canvia radicalment, m’ha encantat! Us deixem l’enllaç de la web per jugar-hi, espero que us agradi tant com a mi (tot i que potser no tant, però es normal perquè jo sóc un flipat de la vida)!

www.silvergames.com/super-mario-crossover

Zelda: Parallel Worlds i Goddess of Wisdom

M’he deixat el millor pel final, al menys per a mi. Tot i existir dues versions prèvies per NES, va ser amb ‘Zelda: A Link to the Past’ per SNES quan la saga Zelda es va convertir en el que és, el perfecte equilibri entre història, desenvolupament, jugabilitat… una meravella de saga gràcies a aquesta meravella de joc. I és veritat que, quan ets un marrec i hi jugues no hi penses, però ara em pregunto: com és que Nintendo no li va donar una segona part a aquest joc?? Agraeixo que no s’hagi convertit en un joc sobreexplotat, però infra explotat tampoc, no fotem!

12017521_1659488740936145_8607284337435103946_o

Per sort, tenim a gent que ha aconseguit fer, i amb molt bons resultats, dos variacions dignes de ser la continuació oficial del ALTTP, parlem de Parallel Worlds i Goddess of Wisdom.

11753704_10206016562305981_3038448502914188035_n

34381-Legend_of_Zelda,_The_-_A_Link_to_the_Past_(USA)_[Hack_by_Euclid+SePH_v1.0]_(-Legend_of_Zelda,_The_-_Parallel_Worlds)-4

Farem primer un breu resum del Goddess of Wisdom, potser el menys conegut dels dos i el més semblant al ALTTP ja que estèticament hi ha ben pocs canvis, i la història també és bastant similar. On sí trobarem canvis és en el mapejat, completament nou, en la dificultat, que és bastant més elevada (quan trobes un cor és com si t’hagués tocat la grossa de nadal), amb el que, sense diferir molt de la versió original, han aconseguit que sigui un gran joc digne d’incloure’s com un més dins d’aquesta saga.

11063916_10206016563266005_8671230600415807715_n

11209724_10206016562345982_4550249179445471700_n

El Parallel Worlds, en canvi, utilitza nous gràfics, musica, mapa… en resum, tot nou. Gràficament ja veurem com Link te un aspecte diferent, els soldats van amb la cara descoberta, hi ha mapes que no tenen res a veure amb els originals… en definitiva, un seguit de canvis que, apart de fer-te veure la feinada que hi ha darrere d’un joc com aquest, et faran gaudir d’aquest fan game encara amb més ganes! Igual que el Goddess, també te un nivell de dificultat que déu n’hi do (si vols jugar a una versió calcada però més senzilla, busca el “Parallel Remodel”), i la durada dels dos és si fa no fa com la del ALTTP.

Dsgwdt0

hqdefault

A banda del joc en sí, aquestes versions es poden trobar fàcilment en format físic i fins i tot amb caixa, fent que la teva col·lecció de Zelda, a part d’ampliar-se, llueixi més!

Bé amiguets i amiguetes, contents de descobrir que certs jocs tenen “continuitat”? Si llegint aquest article has descobert algun de nou, ens alegrem molt, i si no, vol dir que es un frikot nivell 80! Per descomptat hi ha molts més fan games, però hem preferit no parlar de betes, demos o projectes cancel·lats i centrar-nos en els que ja estan llestos per jugar… així que apa, a jugar tot deu!!

Llistat d’altres jocs per fet fans, curiosos

10 projectes més

0
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.