Retro-frenètics!!

Bones amigues i amics!! I promesa, familia, mascotes (en tenim moltes a casa), desconeguts, visitants casuals, hola! persona que t’has equivocat de web… salutacions a tots!

Avui us portem l’article que amb molt d’orgull i il·lusió varem escriure per a la primera edició en paper de la revista “El Tecnològic” i que, de manera gratuïta, estava disponible al Barcelona Games World. Esperem que us agradi, i estigueu atents a la futura publicació en format físic de la revista, que serà en breu!! Seguiu-los a twitter aquí !!

 

Retro-frenètics!!

Tots els jocs tenen una funció. O dues, o tres. La funció de distreure, de transmetre, de fer passar el temps, de crear un repte al jugador… però una de les funcions més importants que tenen alguns videojocs és la de desfogar-se. Sí, senyores i senyors, els jocs estressen però també relaxen, i la sensació que et queda al cos després de fotre-li a un joc “desestressant” és brutal.

I jocs per donar-ho tot, hi ha un munt! Tots comparteixen una característica essencial, i és que no et deixen parpellejar. Enemics per tot arreu, bales, explosions, objectes que t’aporten alguna millora… tot això alhora, a la pantalla, on el teu cervell ha de treballar a màxima  potència per convertir aquell caos en una victoria.

Voleu conèixer alguns jocs que us faran destrossar els botons?

 

Saga Metal Slug

El run-and-gun per excel·lència. Allà pel 1996, SNK va donar a llum al referent indiscutible d’aquest tipus de jocs.

Els Metal Sulg no necessiten presentació, són massa bons, són una descàrrega d’adrenalina constant on no pararàs de disparar diversos tipus d’armes (heavy machine gun!), llençar granades, saltar, esquivar, salvar hostatges, recollir objectes i maleïr a la quantitat inhumana d’enemics que aniran a per tu.

Amb els seus escenaris, la seva varietat i el seu estil tan personal i gamberro, fan que aquests jocs siguin d’aquells que s’han de jugar, com a mínim, un cop a la vida.

Dragon Gun

Dragon Gun és un joc publicat per Data East a l’any 92, i la veritat és que es van quedar a gust en tots els sentits. Aquest shooter de camera a rails en primera persona es una bogeria.

Gràficament és espectacular (recordem que és del 92), no pels gràfics i prou, sino per la quantitat d’acció que hi ha a la pantalla al mateix temps, amb sang, tirs, explosions… de tot!! Tot el que apareix a la pantalla és per fer-te mal, i tu, com un boig, has de disparar sense pensar en el benestar de les teves extremitats superiors.

L’argument no el tinc molt clar degut a que hi ha molt poca informació d’aquest joc per internet i encara no l’he acabat (una vergonya, ho se), però només per la transformació estil Power Ranger que fa el personatge quan el tries, dedueixo que es alguna història del tipus “un dolent molt dolent ha creat unes criatures fastigoses disposades a acabar amb el món, i tu l’has de salvar!”… segur que no vaig molt desencaminat.

 

En resum, és un destrossa botons en tota regla només apte pels més arriscats. Només coneixeràs la resistencia real del teu canell i els teus dits jugant a aquest joc. Els teus dits resaràn a mil Déus per que s’acabi la pantalla. Potser ho estic exagerant una mica… o potser no, només hi ha una forma de que ho sàpigues… juga-hi!

 

Demon Front

Publicat al 2002 (és retro pels pèls!) per IGS, es un run-and-gun clarament inspirat en el Metal Slug, però que la seva qualitat i el fet de que sigui un joc relativament desconegut fa que bé és mereixi unes línies.

Aquest joc ens ofereix una experiència molt similar al Metal Slug però amb uns gràfics, personatges i característiques que marquen la diferència.

La característica més destacada, a banda dels gràfics, es que durant la teva aventura aniràs acompanyat d’una mascota que et servirà d’escut o t’ajudarà d’una manera devastadora. Si sou uns fans dels run-and-gun i us heu quedat amb ganes de més, aquest joc esta fet per vosaltres.

 

Progear

El Progear es només un exemple dels centenars de shooters en scroll lateral i/o vertical que us deixaran com nous.

Bales a dojo, enemics constants… aquí cremareu els botons de tant esquivar i disparar. Aquest joc, apart de ser un gran (i mitjanament desconegut) shooter, és digne de menció pel seu apartat visual, ja que, amb una ambientació de mitjants de segle XX molt ben aconseguida, uns gràfics que treuen el sentit i un frenetisme a vegades vertiginós, farà que el Progear no us deixi indiferents!

 

 

0
1 resposta

Trackbacks i pingbacks

  1. […] hem hagut de conformar amb jocs similars com el gran Demon Front (Que no saps quin joc és? Doncs punxa aquí), amb els centenars de hacks que hi ha (alguns de molt bons) o amb recopilatoris/descàrregues […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.