Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labrynth

Ressenya: Record of Lodoss War – Deedlit in Wonder Labrynth

Us imagineu un joc més curt que el seu propi títol? Benvingudes a la mini ressenya de Record of Lodoss War: Deedlit in Wonder Labrynth!

RoLW:DiWL (Lodoss pels amics) és un metroidvania desenvolupat per LadyBug i disponible a la majoria de les plataformes. Ens trobem davant d’un joc que imita molt encertadament l’estètica i el moviment del Castlevania Simphony of the Night de PSX, però les similituds s’acaben aquí, ja que com a joc no arriba als nivells d’excel·lència de l’obra magna de Koji Igarashi.

Ens trobem davant un metroidvania, és a dir, un joc on fer salts, vèncer enemics, fer-nos forts, i anar desvetllant el mapa a mesura que desbloquegem habilitats. La mecànica diferencial d’aquest metroidvania és que en tot moment tenim a la nostra disposició dos elements, el foc i el vent, que actuen de manera complementària entre si. Quan ens equipem un element l’altre recupera energia i viceversa. Si tenim un element carregat al màxim i l’equipem recuperarem vida de manera progressiva. També hi ha certes diferències en el moviment, amb l’element vent podem flotar a l’aire, mentres que amb l’element de foc la patada lliscant arriba més lluny. No només ens afecta a nosaltres el canvi continu d’element, també és molt important a l’hora de tenir en compte les debilitats i fortaleses elementals de cada enemic. A part dels elements tenim sempre a la nostra disposició diferents armes i arcs amb diverses característiques. També disposem de diferents atacs màgis que hem de desblocar durant l’aventura i que afegeixen varietat elemental al nostre repertori assassí. Escampats pel mapa hi ha diversos trencaclosques per l’arc, que sense ser massa complicats li donen varietat a l’aventura. Amb tot aquest arsenal d’atacs i moviments, moure’s pels nivells del joc és molt agradable i divertit. Si bé hi ha moments en que el joc pot ser un repte, està replet de punts de teletransport i d’estàtues per guardar partida, fent que l’experiència sigui molt assequible per qualsevol nivell d’habilitat. El joc és molt curt i està dividit en 6 capítols, i al final de cada un sempre hi ha un boss. Al principi alguns d’aquests enemics finals poden semblar intimidants, però a la que dominem la mecànica d’equipar-nos amb l’element adequat en cada moment acabarem resolent-los tots tirant d’astúcia i no pas d’habilitat com passaria a altres jocs del gènere més dificilots com Metroid Dread. Com a Metroidvania podriem dir que es queda curt en l’aspecte de l’exploració després d’adquirir noves habilitats, ja que la majoria de les barreres entre les diferents zones són simplement portes de colors que desbloquem en comptes de ser llocs inaccessibles per manca d’habilitats. Mai ens perdrem i el recorregut és bastant lineal. És una llàstima ja que el backtracking seria molt poc molest degut a la gran quantitat de portals de teletransport.

Gràficament ens transporta a finals dels 90, amb sprites grans, detallats i molt ben animats amb moltes partícules i transparències. M’encanta. És una llàstima que en el cas de Switch el rendiment no és perfecte. És estrany perquè durant el joc normal el framerate és estable, però abans de cada seqüència de diàleg o si apareixen certs elements com aigua en moviment, hi ha ralentitzacions bastant agresives.

L’apartat sonor del joc m’ha semblat correcte, amb cançons que podrien ser de qualsevol Castlevania però que sense estar malament tampoc m’han marcat com per voler-les escoltar per separat o per reconeixer-les fora del joc.

El joc està basat en un Anime, i sovint ens trobem amb personatges amb els que la Deedlit hi xerra com si els conegués de tota la vida. Jo no en sé res d’aquest anime i però aquest factor no afecta en res al joc i es pot gaudir sense problemes.

En resum, ens trobem amb un metroidvania molt divertit i carregat de diferents mecàniques, algunes clàssiques i altres prou originals. És ideal per ser la porta d’entrada al gènere per a nouvinguts, degut a la seva dificultat assumible, i alta accessibilitat amb molts punts de guardat i teletransports. Si sou fans del gènere segur que us agrada, i si us agrada segur que el trobeu curt.

+ Gràfics
+ Jugabilitat
+ Diversió

– Rendiment
– Duració

Li posarem un 7 que seria un 8 si fos una mica més llarg o rejugable.

0
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.