Atari VCS: Atari torna a traure nova consola

A l’escenari actual de les consoles de joc, l’atenció més generalista es centra en les màquines de les tres grans famoses companyies (Sony, Nintendo i Microsoft), però hi existeix altra gran marca que ha tret nova consola.

Ja es troba oficialment a la venda Atari VCS de la mà de la mítica empresa Atari, una companyia que ja conquerí els menjadors de les llars molt abans que ho fessin les tres grans marques citades adès.

Amb el nom provisional d’Atari Box, i finançada a través d’una exitosa campanya a Indiegogo, aquesta consola va veure la llum finalment el novembre del 2020 als EEUU, després de molts contratemps arran de la crisi de processadors i de la Covid-19. L’Atari VCS esdevé un homenatge a les primeres màquines que va traure la companyia. No només la seua estètica està basada en l’Atari 2600 sinó que inclou més de 100 jocs clàssics de les seues primeres consoles, re-escalats, i alguns remasteritzats, però la màquina ofereix moltes possibilitats més.

A banda de voler oferir una experiència clàssica renovada d’alguns dels títols més icònics, Atari vol fer també de la seua maquina una consola per a videojocs actuals, posant èmfasi en els títols indies.
Quant fa als jocs actuals i futurs, l’Atari VCS està preparada per suportar qualsevol plataforma de joc via streaming, sent possible executar Google Stadia, Antstream, GameJolt, XCloud, PlayStation Now, i qualsevol altre servei similar que puga eixir en un futur, com per exemple Amazon Luna.

Per altra banda, i a través d’una execució nativa, l’equip d’Atari VCS va especificar que, a banda dels diferents serveis de joc al núvol, es centraran en el món indie, portant títols tan vells com nous que hagen triomfat a altres plataformes.

I… alguna cosa més? Doncs de moment es podria dir que sí, si no penses anar més enllà amb la màquina però que, si t’agrada manipular trastos electrònics, ací Atari VCS ofereix un plantejament que et podria ser interessant.

Hardware totalment obert

L’Atari VCS és una consola open source tant en algunes parts del seu hardware, com sobretot del seu sistema operatiu. Comptarem amb la possibilitat de poder instal·lar qualsevol sistema operatiu com SteamOS 3, Ubuntu o ChimeraOS (basats en GNU/Linux), tant com també Windows, i així poder instal·lar qualsevol videojoc del nostre compte d’Steam, o de qualsevol altra manera com ho faríem amb un PC. Atari VCS és bàsicament un ordinador amb forma de consola, amb tot el que això dóna per a fer, com per exemple, entrar al mode escriptori i des d’allà instal·lar programari d’ofimàtica com LibreOffice, i la possibilitat d’usar un teclat i ratolí. Per descomptat, també ofereix la possibilitat d’accedir a diverses plataformes de vídeo com Netflix, HBO, Disney +, etc.

Aquestes són les seues especificacions tècniques:
· Dimensions: 11.6” x 5.9” x 1.9” (Approx.)
· Pes: 1’4 Kg
· Sistema Operatiu: Atari World (GNU/Linux customitzat per Atari)
· APU (CPU+GPU): AMD Raven Ridge 2 i Ryzen Radeon Vega 3 Graphics
· Emmagatzenament: 32GB eMMC interna, Emmagatzematge il·limitat extern via Disc dur extern o llapissera USB, i emmagatzenament al núvol (via subscripció)
· RAM 8GB o 4G (depenent del model) DDR4 RAM. Possibilitat d’ampliació de la RAM.
· Sistemes compatibles: Varies distros de GNU/Linux (ChimeraOS, Lakka, Ubuntu, Debian, etc), SteamOS, Windows 10 i Chrome OS.
· Alimentació: Baixa arquitectura TDP – Less Heat & Noise
· Connexions innalambriques: Wi-Fi 802.11 b/g/n 2.4/5GHz, i Bluetooth 4.0
· Connexions externes: HDMI 2.0, Gigabit Ethernet, i 4x ports USB 3.1 (dos al front i dos al darrere)
· Dispositius compatibles: Joystick clàssic, controlador modern xinput, Micròfon, ratolí, teclats, i altres.
· 4K Video w/ Integració HDCP 2.2: sí.
· Requeriments de connexió a internet: No necessari per als jocs clàssics, però si necessari per accedir a tots els serveis.

Com haureu observat a les seues especificacions, serà compatible amb qualsevol perifèric d’ordinador, com teclats, ratolins, auriculars, càmeres, comandaments, etc, que tinguem ja per casa, connectant-se tant per Bluetooth, com per USB. L’únic problema que pot resultar un entrebanc en el seu èxit, potser sigui el seu preu, ja que ronda els 400 euros, un preu similar a la nova generació de consoles. La consola no es troba de manera oficial a la venda a Europa, però la botiga de la web oficial en permet adquirir-ne una, sempre pagant més preu degut als aranzels.

Podem concloure que, a pesar de tenir un preu elevat per al tipus de maquinari que incorpora, Atari VCS és una bona opció per totes bandes si t’agrada explorar diferents opcions com ho faries a un PC, amb tot el que allò et pot permetre fer, i preparada per al futur si al final els serveis de joc streaming arriben a estandarditzar-se definitivament. Ací us deixem un vídeo amb la presentació oficial de la màquina.

4
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.