La meravellosa GPD XD

Eiiiii!! Ha plogut des de l’últim cop que vaig venir per aquí, cagundeu! Us tinc una mica abandonats, però és que tinc menys temps lliure del que voldria i bé… què us he de dir!

 

Per fi has escrit, desgraciat… sniff… ja era hora… sniff…

 

L’article d’avui crec que és de vital importància, ja que molts cops ens haureu escoltat parlar d’una tal GPD XD i crec que tot i parlar tant d’ella no us l’hem presentat com es mereix.

 

 

La GPD XD és una meravella: Dit ràpid i malament, és una tablet amb sistema Android, amb comandament integrat i d’aspecte molt similar al de la 3DS. Però com que aquesta descripció no li fa gaire justícia, anem a parlar una mica més i millor d’ella.

Només veure-la ja es veu maca, forta i de dimensions i pes correcte (parlem de la consola, marranots!!). Al obrir-la com faríem amb una 3DS, ens trobem amb una pantalla de 5 polzades amb una resolució de 1280×720 HD, fent que tot es vegi brutal. A la meitat inferior ens trobem amb els controls, els altaveus i alguns botons propis d’una tablet. La distribució us recordarà a la del mando de la Xbox360, amb uns botons petits però als que un s’hi acostuma ràpid.

Amb la consola tancada, a la part superior, ens trobem la ranura per carregar-la, l’entrada d’auriculars, una ranura per fotre una microSD de fins a 128GB i amb la connexió més màgica que qualsevol portàtil pot tenir, una sortida miniHDMI-HDMI… sense paraules, ja us explicaré més tard les sensacions que això dona.

Per si la meva explicació de merda no us ha servit per fer-vos a la idea d’aquesta preciositat, us deixo unes fotos de la meva estimada consoleta:

 

 

I on és la màgia? Perquè l’he de comprar, Marc, PERQUÈ, COLLONS, PERQUÈ????

Doncs perquè et dona la llibertat absoluta de jugar amb un munt d’emuladors carregats de jocs, apart dels jocs propis del Google Play, on vulguis, quan vulguis, de manera ràpida i sense preocupacions.

Com que sense preocupacions? Us explico resumidament: jo, per anar a la feina, he d’agafar el tren i tinc un trajecte de mitja hora, aproximadament. I que passa quan agafo la 3DS XL per aquest trajecte de mitja hora? QUE MAI EM DONA TEMPS A GRAVAR LA PUTA PARTIDA ABANS DE BAIXAR DEL TREN. I això m’estressa. Molt. “Mira que ets imbècil, pots deixar-la en stand by i ja està!” si, ja, però no em fot gaire gràcia deixar la consoleta dels collons 8 hores en stand by només perquè el joc de torn no té per gravar més sovint, digueu-me especial. Sembla una tonteria, però aquests detalls són els que realment importen.

 

 

Apart de gravar quan vulgui (òbviament no és una funció de la consola, és dels emuladors, però en aquest cas ve a ser el mateix), també puc fer screenshots com els faria amb un mòbil normal i corrent. M’encanten els screenshots, fins i tot diria que els necessito. M’agrada tenir un record del joc que he jugat i/o que m’he passat, i simplement veient les captures que he fet d’aquell joc ja em ve a la ment tot, les sensacions que vaig tenir, si em va costar, si no… doncs amb la GPD XD pots fer els screenshots que et surtin de la figa. Òbviament pels articles que faig els screenshots són clau, ja que no he de recórrer a les imatges que hi ha per internet, sinó que directament comparteixo les meves captures, les meves vivències. I és molt xaxi.

 

 

Sortida miniHDMI-HDMI… crec que, si aquesta consola fos un llibre, aquest seria el final perfecte. Potser pensareu que estic exagerant, però imagineu-vos que esteu jugant al Cadillacs and Dinousaurs a la vostra GPD XD, amb una imatge nítida i perfecte, amb un so brutal, i dieu “coi, seria més brutal encara si el jugués a la TV, tranquil·lament, des del sofà”… i PAM! Ho fas, i a sobre funciona a la perfecció! La imatge surt per ambdues pantalles per defecte, però no es cap mena d’inconvenient… és màgic!

 

A més a més, senyores i senyors, apart de poder connectar la consola a la TV i jugar de puta mare, teniu la possibilitat de fotre un altre mando i jugar a dos tranquil·lament, sigui a la TV, sigui a a la parada del bus, sigui on sigui! És una mica com el concepte de la Switch, no? Tot i que la Switch t’ho dona més mastegadet i amb la GPD XD t’hauries de buscar una mica la vida (comprar el cable HDMI-miniHDMI, mirar quins mandos són compatibles i quins no…), però bé, son coses bastant fàcils de manegar.

No cal dir que, com a “tablet Android” que és, podràs fer servir totes les aplicacions típiques del mòbil/tablet, Youtube, Telegram, navegador, etc etc. Apart dels jocs d’Android, que es veuen i juguen la mar de bé. És cert que els jocs que són tàctils són una mica incòmodes de jugar, o els que són en vertical… però la gran majoria els que pots jugar en horitzontal, mapeges els controls (si és necessari) i van de conya.

Va fluid com cagalló per sèquia (gràcies Toni per aquesta magnífica frase xD)!!

 

Cert, no ho havia dit, un dels botons que trobarem es el de mapejar controls, per a cada ocasió tu li diràs on vols que correspongui cada botó dins de la pantalla (ho recordarà sempre, com una dona quan li fas una putada). Aquí us ensenyo un exemple:

 

 

 

I no he parlat dels emuladors! Gaudiràs com un marrec, ja que li pots ficar de tot (HE!), pensa en una consola de fa uns quants anyets i que tingui emulador i funcionarà a la GPD XD. Super Nintendo, Megadrive, Game Boy, GBC, GBA, Game Gear, Master System, PSP, MAME… És cert que l’emulador de Playstation 2 i de Game Cube no van gaire fins (pel que diuen, jo no ho he provat) i que el de N64 és una mica especialet, però la resta van de perles (sempre hi haurà algun jocs que no aniran bé, però ja sabeu que el món no és perfecte).

 

 

En fi, crec que us l’he venut prou bé, oi? Sempre he dit que la meva vocació era de comercial, llàstima que no aguanto a la gent (a vosaltres sí, ehhhh??)… però no ens desviem del tema!

No hem parlat de preus, i crec que pel que és, està la mar de bé, ja que te un preu que ronda els 170 euros, que també depen de la capacitat de la consola (la meva, per exemple, és blava amb 32GB). És cert que al no ser d’una marca de renom pot tirar una mica enrrere, però realment més que una despesa es una inversió.

Per cert, he trobat les especificacions tècniques, per si us interessen! Són aquestes!

 • Pantalla H-IPS de 5 polzades amb resolució 1280×720 HD.
 • Processador Rockchip RK3288, 4 nuclis Cortex A57.
 • Gràfica Mali T-764 a 600MHz.
 • 2GB de memòria RAM.
 • 16/32/64 GB de memòria interna.
 • WiFi (of course!)
 • Micròfon y doble altaveu.
 • Bateria de 6.000mAh.
 • La mida és de 155x89x24mm.
 • 300g de pes

Resumint, tenim una consola portàtil però que fàcilment pot ser connectada a la TV i gaudir-la com si d’una de sobretaula es tractés. Fàcil de configurar, molt personalitzable, amb totes les prestacions d’una tablet, amb un so i una imatge brutal, una bateria que dura una barbaritat d’hores, savestates, screenshots… què més voleu?

Si m’he deixat alguna especificació, característica o punt negatiu (que no he dit cap, però la veritat es que no n’he trobat!) em sap greu, però de veritat, si creieu que li treureu partit a una consola com aquesta i teniu els calers, no us ho penseu!!

Aquí un parell de vídeos, un que vaig fer jo i amb el que em forraré a Youtube i un fet pel Toni i que no sap que he posat en aquest article, quins nervis!!

P.D: Toni, he posat el teu vídeo sense avisar-te ni res, hahaha xD

 

 

 

0
3 respostes
 1. Henry
  Henry says:

  Bones senyors! No sé com he arribat al vostre web, però aquí estic! Un parell de comentaris al respecte. Recomano canviar la ROM original per la “LEGACY ROM”. N’existeixen 3, cada una amb una velocitat de rellotge diferent (1.4, 1.6 i 1.8 Ghz). La clau és posar la de 1.8Ghz i després baixar la velocitat amb alguna aplicació tipus “Kernel Adiutor” per jugar a jocs de consoles antigues, i pujar-lo a 1.8Ghz per N64, Gamecube, Dreamcast, etc… (funcionen millor els emuladors amb aquesta ROM!)

  A part aquesta ROM treu deixalla del sistema original i la deixa ben neta.
  També dir, que jo tinc aquesta ROM i li he afegit l’aplicació ARC BROWSER + RETROARCH i és una maravella! Si us agrada tenir les coses endreçades, cada joc amb la seva caràtula, any de llançament, estil de joc i breu descripció, aquesta combinació és la vostra (mireu videos del youtube i flipareu).

  Salut!

  Respon

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.