Stardew Valley

Ei, com va tot? Feia temps que no ens vèiem, eh? No hi ha cosa que em foti més ràbia que els webs que es disculpen per no publicar des de fa molt temps, i busquen excuses i justificacions que no cal aclarir. Coi, no has actualitzat el web perquè estaves fent qualsevol altra cosa, no em ratllis, porta’m a la chicha, explica’m coses. No em fotis perdre el temps, collons. La nostra justificació és que l’altíssima qualitat de redacció es fa esperar.

Aquest article l’hem fet entre els dos germanots que rondem per aquí: en Marc i jo, en Jon. Ell escriu la part més de gameplay, i jo més lo altre. Ja em va deixar prou clar què em tocava fer a l’esborrany de l’article:

photo_2016-04-27_21-51-50

jpg qualitat 2%

Així que res, em disposo a omplir-te el cervell amb una mica d’info de merda que no t’interessa!

logo

Avui volem parlar d’aquest joc anomenat Stardew Valley. És un joc que va ser notícia fa 3 mesos, i nosaltres en parlem ara!! Mira que et cuidem bé cagun deu. Jo vaig saber de la seva existència gràcies a Kotaku, on tenen un afecte un xic desmesurat pel joc. Que ja em sembla bé, perquè és molt bo, però…

Si has tingut ocasió de jugar a qualsevol Harvest Moon, només dir-te que això va del mateix però més modernet i complert. Si no ho has fet, dir-te que és un simulador on controles a un paio (o paia) que té una granja on hi pots plantar vegetals i criar animals. Però la part més intensa és la de relacionar-te amb la gent del poble, anar a buscar minerals a les mines, bé, coses que explicarà després l’entremaliat de mun germà. Jo he d’explicar lo més llardoset.

Què fa especial a aquest joc, et preguntaràs? Per què em parles d’aquest, i no d’altres que em podrien interessar com el Rocket League? Doncs mira, El Stardew Valley està fet per UN sol paio, una persona que ho ha fet tot: gràfics (pixel a pixel), música, programació, diàlegs… I des de zero, eh? Res d’enginys com el RPG Maker que només els perdedors fan servir. Of course, no és només pel fet que el joc l’hagi fet un sol homenot, si no perquè està molt ben parit.

2016-04-27 23_30_41-Stardew Valley

Aquesta és la meva mini-granja, work in progress. Com veus he fotut una foguera tocant la llenya, a la casa de fusta.

Com més info hi havia sobre el joc, més fanboyisme sorgia al seu voltant. Fins arribar al punt que, un cop va sortir a la venda, la gent que havia piratejat el joc, es sentia malament dient-ho als propis comentaris dels webs de torrent/Steam. O apareixia gent que li PAGAVA el joc als piratots. On ho has vist abans això, eh?

Si sents curiositat, et deixo un enllaç a una entrevista molt complerta que li van fer a PC Gamer al desenvolupador, on explica molts detallets de la creació del joc. Si et fot pal fer-hi clic, et faig un resum:

  • S’ha estat 4 anys per fer el joc (quin inútil), gran part d’ells començant el projecte des de zero perquè no tenia experiència i la cagava.
  • El paio es va graduar la a universitat (informàtica i tal) i no sabia què fer a la vida, així que va decidir parir això.
  • Al principi volia fer un joc bastant humil, publicar-lo només a Xbox Live Indie Games, i tornar a la seva habitació a practicar l’onanisme [dramatització]. Ja quan va anar veient lo totxo que li estava sortint, va pensar que tindria sentit fer-se milionari amb ell (sí, l’han comprat més d’un milió d’usuaris, i val 14€).
  • Li agrada molt sentir els comentaris dels usuaris, i corregir possibles bugs que van apareixent. Molt proactiu.

2016-04-27 23_34_31-Stardew Valley

Si no entens l’anglès, t’ho tradueixo: “ei yon, k wapo stas oi e? xD kdamos luego pa tomar unas cañas? jajajaja saludos”

Passem a la part interessant de l’article, la que ha escrit en Marc, on parlem una mica del desenvolupament del joc itself:

El joc comença amb l’editor de personatge, que està molt bé, perquè així fas el joc com més teu. Un cop el tens, ens posem en situació: som un/a pixapins de ciutat, on tothom sempre està estressat, deprimit i amb cara de fàstic. Doncs bé, resulta que el nostre estimat avi ha passat a millor vida, i a nosaltres, el seu nét/a, ens ha deixat una carta amb una nota que diu “obre quan estiguis fins els ous de tot” (bé, potser en comptes d’ous diu collons, no ho recordo bé).

Obrim aquella carta i resulta que és la propietat d’una granja en un poblet perdut de la mà de Déu!! Així que, farts de la ciutat i de la vida que portem, ho enviem tot a la merda i posem rumb a Stardew Valley, un poblet doncs això, petit, amb pocs veïns… El poble perfecte vaja.

2016-04-27 23_39_42-2836387-stardewmap.jpg (878×494)

Heus ací el poble!

A partir d’aquest punt, comença el joc, i ja des d’un principi se’ns obre un ventall de possibilitats i d’opcions per fer. Des de tenir un hortet fins a pescar (us encantarà pescar!!), descobrireu que Stardew Valley és un poble que té molt a oferir.

P.D: Heu captat la ironia del tema de la pesca? Perfecte.

Però ep, que hi ha més! A Stardew Valley us trobareu amb un munt de missions, algunes més importants que les altres, òbviament de caràcter “relaxat”, ja que en cap moment haureu d’acabar amb una plaga de Locusts ni res per l’estil. Aquestes missions t’obligaran a interaccionar amb tots els habitants del poble, a recol·lectar, descobrir nous indrets, millorar la teva relació amb els teus veïns, o participar en les festivitats que es celebren en el poble.

Aquest joc té molts encants, està clar, però trobo que el que fa que et mantinguis allà enganxat davant el monitor és el fet de que sempre passa alguna cosa!! Ja sigui a causa de la recol·lecció, de la interacció amb els veïns, de construir X edifici… tot això farà que sempre tinguis coses noves per fer, cultivar, explorar… que està ben parit, vaja!

Haley-Portrait_192px

Aquesta és una de les noies del poble. De tontu no ho és, el desenvolupador.

Vull remarcar que és un joc de perfil relaxat, és a dir, no espereu trobar acció de cap tipus, ni situacions estressants (bé, quan pesques…), ni res per l’estil. És un joc d’anar fent, cert és que hi ha enemics en determinades (molt determinades) zones de Stardew  Valley, però en cap moment suposen un problema o un impediment a l’hora de progressar en el joc.

2016-04-27 23_48_53-500px-StardewValleyFair.png (500×281)

Al poble hi munten unes raves que ni el Tomorrowland, escolti

Amb l’objectiu de no fer spoilers de cap tipus, aniré fent ja resum general d’aquest joc:

Stardew Valley està enfocat pels amants de Harvest Moon, Animal Crossing i la gent que en general busca un joc per desconnectar, en el que per una raó o per l’altra sempre tindràs quelcom a fer i que l’estètica pixel no farà més que afegir-li aquesta essència de nostàlgia que a tots ens agrada veure de tant en tant en els videojocs. Un joc molt recomanable i amb molt de mèrit… molt ben parit!

Per descomptat, hi ha moltes més coses que et podríem explicar, pots instal·lar mods al joc per a afegir-hi funcionalitats o canviar personatges, tens inventari on guardar tot el que recol·lectes al llarg del dia… nosaltres des d’aquí només volíem fer que tinguessis coneixement de l’existència del joc. Si tens més dubtes, interès o necessitat instantània de jugar-lo, pots fer un ull a

Gameplay en vídio!

Pàgina de Steam on comprar-lo!

Busca a Google, coi!

Salut!

0
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.