Carregar jocs des d’una SD a una GameCube sense modificar

Mirin vostès, en aquesta entrada parlaré de com carregar ISOs de GameCube sense haver d’instal·lar-li res a dins, només gastant-te uns 35€ en merda necessària. A més, els jocs els col·locarem a la targeta SD així que no hauràs de gravar discs ni ressss! El contingut d’aquest article frega la il·legalitat però jo que sé, si entra Nintendo per denunciar-nos, almenys tindrem 2 visites.

Divideixo l’article per parts, en cas que siguis una persona molt ocupada pots anar directament a la secció tres, on explico què fer i com.

1. Intro de merda que no t’aporta res

Què fas! Resulta que pels reis de 2017 em van vaig regalar una GameCube color perla, preciosa.

pearl gamecube motherfuckers

Com aquesta, però meva

Toooootal, també em vaig comprar el Super Mario Sunshine, un Mario tan estrany com bo. Però clar, amb un sol joc no anem enlloc, oi? I gastar-me uns 30€ en cada joc de segona mà doncs bé, em fa bastant de ntsc pal (en Jon ha descobert com ratllar paraules).

Sent previsor, el mateix dia de comprar-me la consola, em vaig documentar un xic sobre com jugar-la pirata sense haver de fer una operació quirúrgica. Perquè sabent que totes les consoles coetànies (DEU MEU SENYOR, i això que vaig fer la ESO) poden carregar jocs fent softmod i des de discs durs i tal, n’estava segur de que la GameCule també podria. I no m’equivocava!

2. Info que podria ser d’interès, segons com

Què passa amb el que acabo de mencionar? Bé, la GameCube per més BONICA que sigui, té els seus anyets. Tots els tutorials de “KOMO PIRATEAR LA GENCIUB” tenen més de cinc anys, la info està molt dispersa i trobes mil contradiccions i coses esborrades o a mitges. I no sé, ara que jo he trobat com fer-ho, i ho he provat, què menys que compartir-ho amb vosaltrx@s?!?!

(a partir d’aquí deixo de dir bestieses 🙄)

3. Per feina!

Una de les maneres més populars i senzilles de carregar jocs via SD és mitjançant l’Action Replay, que permet carregar executables .dol. En aquest cas el nostre executable serà el programet (anomenat Swiss) que s’encarrega d’executar els backups des de la targeta SD. Hi ha versions antigues de l’Action Replay que venien amb una targeta de memòria que facilitava aquesta tasca un munt. Les versions noves ja no permeten carregar .dol de manera explícita (han tret l’opció del menú, per entendre’ns), però per sort sí que ho fan de manera implícita.

3.1 Material

1. Troba per casa, o demana a algú, o compra a Aliexpress, una targeta SD de menys de 4GB (ens serveix fins i tot una de 64MB), i que en cap cas sigui SDHC o SDXC. Hi ha de posar ‘SD Card’ i ja està, de les més velles. Si és format MicroSD, necessitaràs un adaptador SD-MicroSD, tot similar a això sats:

2. T’has de comprar l’Action Replay de GameCube. A ebay el trobaràs fàcilment. És exactament aquest:

Veig que al web oficial també venen el SD Media Launcher, que és precisament el que abans he dit que ja no es troba xD com vegis, suposo que el procediment serà clavat al que farem amb el meu mètode (però no et caldrà l’element que menciono a continuació).

3. T’has de comprar un SD Gecko. Això és una espècie de targeta de memòria de GameCube que disposa de lector de targetes SD:

Jo el vaig comprar a Aliexpress, buscant “wii sd” (també serveix per a la Wii), i costa uns 5-6€. N’hi ha de 2€, però no sé, ja que ens hi posem…

4. T’has de comprar una targeta SD en condicions. “Però Jon, no me n’has fet comprar una de llardosa al punt 1?“. Sí, però fes-me cas. Jo n’he agafat una SDHC Kingston classe 10 de 32GB i em carrega els jocs correctament. Jo no compraria res que sobrepassi aquestes specs, per si de cas.

3.2 Què fer

  • La targeta cutrona ha d’estar formatada en FAT (no FAT32). Baixa’t aquest fitxer i copia’l a l’arrel de la targeta SD de merda. Això és el Swiss, el software que permetrà carregar els jocs que posis a la SD bona.

Si no el poguessis baixar, vés aquí, baixa’t l’última release, obres el fitxer, vas a la carpeta DOL, extreus el swiss_rXXX.dol a la SD cutrona, i el renombres per autoexec.dol

  • Aconsegueix alguna ISO de GameCube (goto 4.5). Les copies (descomprimides, que només quedi un fitxer .iso) van a l’arrel de la targeta SD bona.
  • Col·loca la SD llardosa al SD Gecko (Wii Key, whatever), i enxufa aquesta a la segona ranura de targetes de memòria de la GameCube:

Ei, aquesta sí que és la meva!

  • Posa el disc de l’Action Replay a la GameCube i encén-la. Si tot ha anat bé, enlloc de veure el menú de cheats normal de l’Action Replay, hauries de veure l’horrible i fantàstic menú del Swiss.
  • Per poder carregar els teus jocs, has de prémer B i després A al mando, per tornar al menú principal del Swiss. Ara, sense apagar la consola ni res, treu la SD cutre i col·loca la SD bona al SD Gecko (hot swap). Ara torna a prémer A per a que la consola carregui la nova SD. A partir d’aquí ja et pots anar movent pels menús i triant el joc que vulguis!

4. Notes importants

4.1 Per què?

L’Action Replay no detecta/llegeix/aguanta targetes SD de més de 4GB ni SDHC/SDXC. Per això hem de carregar el Swiss amb una SD cutre, per què l’Action Replay és qui ho fa. Després el Swiss és més llest i ja detecta targetes més pepino, per això podem fer-ne servir de millors.

4.2 Collons

La primera vegada que carregues un joc, el Swiss ha de fer no sé quines merdes, veuràs un missatge “failed to find necessary functions for patching” que pot trigar uns minutets en acabar. Tu deixa’l, al final el joc carrega.

4.3 Home, però…

D’acord, sí. He afirmat amb moltíssima facilitat que el joc carregarà. No oblidem que això és un softmod, i que no tots els jocs funcionaran bé. Hi ha una llista de compatibilitat on la gent hi afegeix info sobre jocs que ha provat, i si van bé o no. Jo he provat el Viewtiful Joe 2. La intro feia trompis, saltejada (molest de veure), però després in-game anava de 10. el Super Mario Strikers similar, a la intro hi he notat alguna tibantor, però res greu. En canvi, he provat el Soul Calibur 2 NTSC, i es veu fatal xD

4.4 I per gravar partides?!

No oblidis que al Slot A de memòria hi pots fotre una Memory Card normal per gravar partides i tal.

4.5 Disclaimer

Amb aquest article no volem de cap de les maneres fomentar la pirateria. Les ISOs que obtinguis han de ser de jocs que hagis comprat físicament amb anterioritat.

Per fer aquest article m’he tirat hores googlejant per anar a parar aquí, on ho explica tot prou bé.

Si no has entès alguna cosa, comenta-ho per aquí i t’ajudo encantat. I sinó entra al nostre grup de Telegram, on ja hi ha 2 persones sense contar editors d’aquest web!! I als 2 els coneixem en persona!!

0
2 respostes

Trackbacks i pingbacks

  1. […] Carregar jocs des d’una SD a una GameCube sense modificar […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.