Entrevistats!

Fa dues setmanes vam tenir l’honor de ser entrevistats pel prestigiós mitjà de comunicació “Gent que ho intenta però mai ho aconsegueix“, els interessava tenir més informació sobre el nostre canvi de branding, i en general, les nostres pretensions com a lloc web sobre retrogaming. Xerrameca a banda, et deixem amb l’entrevista! Esperem que la gaudeixis.

Respecte a vosaltres

 

On us heu ficat tot aquest any que heu estat sense publicar?

J: Bé, com cap dels nostres lectors sabrà, el web d’oldschoolgames ha ballat molt de hostings en la seva llarga trajectòria. Va començar muntat a una Raspberry Pi, després el vaig pujar a un VPS, després em vaig cansar de pagar VPS i el vaig tornar a fotre a casa, aquesta vegada dins d’un Mac Mini, després el vaig tornar a pujar a un VPS (??), i finalment em vaig comprar un Intel Nuc i és on ara descansa el nostre web, juntament amb el de l’Albert. A la teva pregunta, doncs he estat tot l’any muntant el Nuc i tunejant-lo perquè sigui inhackejable (DDoS després de publicar l’entrevista). També me n’he encarregat d’unificar els dos webs (castellà i català) en un de sol, amb un d’aquests plugins d’idiomes del WordPress. Serà molt, molt més fàcil d’administrar d’aquesta manera, i els nostres lectors ho agrairan! 

A: Jo he estat dissenyant el web i el logo de pixelats.cat

M: Jo he estat animant-los un munt!

 

L’Albert és l’únic de l’equip que es tapa la cara… El veurem algun dia sense casc?

A: La meva parella es nega a autoritzar-ho.

J: Jo l’he vist sense casc i creu-me, et convé fer un change.org per veure’l. Què coi, aquí tens el change.org! Signa’l ara i acabem amb aquest patiment.

M: Acabo de signar.

 

Sigueu sincers, quants diners guanyeu amb el web?

A: Jo m’estalvio de pagar el hosting de documentalista.cat

J: No et puc dir exactament quant guanyem, perquè tenim signats un parell de NDA. Però sí et puc dir que podriem deixar les nostres feines amb el que guanyem al web.

M: El sou que em paguen per escriure a la web em dona com per comprar tot l’aire que vulgui!

 

Recicleu?

A: Sobretot els condons

J: T’imagines que la Paperera de Reciclatge de Windows fos com a la vida real? Tindriem tantes icones de paperera com tipus d’arxiu? Ens esbroncarien si esborrem un .mp3 i l’enviem a la paperera dels .mkv?

M: Jugo a jocs de la Wii a la Wii U. Si això no és reciclar, me la tallo i em faig monja!

 

Part del sofà d’en Jon, en el moment d’editar aquesta entrevista.

Quin és l’últim joc pixelat al que heu jugat?

A: Castlevania Aria of Sorrow de GBA, molt legalment emulat a la meva 2DS XL en mode pixel perfect.

J: Jo no jugo a res.

A: Doncs jo veig píxels com cops de puny a la cosa aquella Open Source de gestionar vies de tren amb sprites lletjos a 4K…

J: Què gran l’OpenTTD! Vinga va, seriosament, l’últim joc al que hi he dedicat 100 hores és al Factorio, és pixelat però no és retro. Fa un parell de mesos vaig jugar al Robotrek de la SNES. A les 3 hores el vaig deixar, però és bo!

M: Doncs fa 2 dies em vaig tornar a passar el Battletoads arcade!! Normalment jugo a molts jocs pixelats, majoritàriament a la Switch, ja que hi ha veritables joies amb aspecte retro que no s’han de deixar passar.

 

Respecte al nou web

 

Quin ha estat l’objectiu amb el canvi de nom i aparença?

J: Una mica per caprici. Jo personalment estava fart de lo llarguíssima que era la paraula (i, per tant, el domini) oldschoolgames. Apart volia que el web tingués un nom més català, i pixelats ens va fer molta patxoca. A Vilassar de Mar hi ha una botiga de fotografia que es diu igual, espero que mai ens denunciin per suplantació. També ben mirat (me n’he adonat ara), amb el nom pixelats ens desprenem una mica de l’etiqueta “old school” i potser podrem fer articles sobre jocs més actuals sense sentir-nos malament. I bé, apart de tot això, si al nou nom hi unim el meravellós redisseny del web que ha fet l’Albert, doncs jo que sé, mola mil.

A: Intenta escriure oldschoolgames.cat 3 vegades seguides i planteja’t si la pregunta es respón soleta.

M: A part de les raons encertadíssimes d’en Jon i l’Albert, per a mi l’objectiu ha estat veure si això feia com l’au Fènix i ens tornaven les ganes d’escriure i de tenir la web activa. De moment sembla que sí, a veure si dura! Per cert Jon ens ha escrit l’advocat d’una botiga de fotografia a Vilassar de Mar, no sé què d’una denúncia, després ho parlem!

 

Per què a l’idioma castellà hi teniu la bandera mexicana?

A: Et respondré amb una pregunta: perquè al castellà li diuen espanyol?

M: 😘

J: Et podria contestar amb l’òbvia veritat, o amb un troleig. Optaré per la segona. Perquè em sembla molt més bonica que l’espanyola, chingón!

 

Per què el grup de facebook encara es diu oldschoolgames?

J: Perquè no tenim collons a canviar-ho, Facebook és lo pitjor en tots els aspectes, i també en aquest. Si algú que ens llegeix ens pot ajudar, se li agrairà.

 

El gif xulissim que teniu a la pàgina principal, l’heu fet vosaltres?

A: No, però ha sigut un plaer retallar el nom de l’autor de la base.

J: Fora conyes, vaig intentar contactar amb l’autor, no em va contestar, i vaig decidir unilateralment que el posariem, citant el seu nom al peu de pàgina. Sé que és igual de marrano que no citar-lo, però fent-ho em sento millor.

Una imatge emocionant d’en Zelda

Respecte al web en general

 

De què serveix redissenyar per complert un web que no actualitzeu?

J: Aquesta entrevista serà una actualització! No siguis tan dur. Sentíem que oldschoolgames necessitava una petita empenta. El nostre somni sempre havia sigut superar a Retroscroll tant a nivell de visites com de monetització. Sabem que als seus membres els surten els eurus per les orelles i nosaltres no volíem ser menys. De fet, vam estar a punt de registrar retrostroll.cat enlloc de pixelats.cat, però el nostre membre amb més seny ens va dir que potser no era una bona idea.

M: Això ha estat perquè jo buscava la fama, i vaig intentar fer el salt a un lloc amb cara i ulls… però no em van voler fitxar ni de retroscroll, ni Xe quin pasme, ni 3dnassos… i li vaig dir al meu germà que a veure si feiem alguna cosa perquè sembli que m’han fitxat d’algun lloc web modern, amb projecció, on jo pugui ser el protagonista… i pam! Redisseny al canto!

 

Per què al web castellà hi ha com la meitat d’articles que al català?

A: Tan malament et va la vida que has llegit fins aquí i encara no has tancat la pestanya?

M: I menys que hi hauria d’haver!

J: Perquè sóm catalans i escrivim en català, i ens fa moltíssima mandra traduïr els articles al castellà. De fet mantenim la part castellana del site perquè jo hi insisteixo, per arribar a més gent. Em sento una mica TV3 però joquese saps. Però a la pregunta, sí, la intenció a partir d’ara és traduïr tots els articles, almenys els nous que surtin 😀

M: A mi me’ls tradueixen (true story) 😀

 

Per què els articles d’en Toni son tan complerts, i la resta tan bàsics? 

A: És el nostre Messi!

M: El Toni és l’únic que sap escriure de tots nosaltres, llàstima que va molt atabalat i té poc temps per fer-ho, però quan ho fa vomita obres d’art. La resta anem fent articles més o menys decents a l’espera de que ell ens enlluerni amb alguna genialitat.

J: No puc afegir gaire més, en Toni és un autèntic apassionat dels jocs retro, ho viu molt, i així ho fa veure als seus articles. És un fuckin mestre.

 

Sereu més actius a partir d’ara?

A: Ens estàs llegint oi? Doncs això només acaba de començar!

J: Sí home sí, pesat! Quanta pressió!

M: Aguanta’m el cubata que n’escric un altre ara mateix!

 

Teniu alguna idea per estar més presents entre els amants dels videojocs? 

A: Podeu imprimir-vos un article i el poseu a la vostra habitació, a la paret de darrera el monitor.

J: La veritat és que no, de fet quan publico un article el que pitjor porto és haver d’anar actualitzant totes les xarxes socials informant del nou contingut. No sóc un bon community manager, no xD

M: En un món ideal, actualitzaria alguna cosa a la web cada dia, pagaria publicitat, estaria en contacte activament amb tots els els companys d’altres webs, participaria d’alguna manera en els events que es fan per Catalunya… però la realitat és que anem de cul, la feina, la casa, els fills… i quan arriba aquella estoneta que tens lliure…. doncs normalment ve més de gust jugar que escriure, la veritat.

 

Sou conscients que només us coneixen els 30 usuaris que us segueixen a les xarxes socials, i que ho fan per pena?

J: I ets TU conscient de que publicarem aquesta entrevista al web que només coneixen aquestes 30 persones?

M: De veritat, 30?? TANTS??

 

Teniu previst ampliar l’equip amb algun membre andalús amant del mahjong eròtic japonès? 

J: Coneixem una persona que coincideix exactament amb la descripció que has fet. Jo espero que s’animi a escriure al web!

M: Seria un plaer ampliar l’equip en general, encara que si és amb un hentai-lover llepa-vaixells, millor que millor!! 😘

 

Com ho feu per aconseguir plasmar de manera tant fidedigne el panorama intel·lectual català en cada una de les miniatures?

J: Gràcies, veig que saps apreciar el bon art. Encara sort que hi ha miniatures, clarament li donem zero importància, a diferència dels youtubers que necessiten vendre’t el vídeo en un petit jpg.

M: Tenim quatre negres que són uns cracks, ens ho escriuen i dissenyen tot i a més a més de franc… et puc dir els noms: Jon, Albert, Toni i Marc ❤

 

Quin creieu que és l’article pel qual la gent recordarà sempre el vostre web?

A: Recordes quan no sabies posar jocs a la GameCube via SD? Jo tampoc!

J: Per contestar a la pregunta he de revisar tota la llista d’articles, així que si jo no te’l sé dir, imagina’t els nostres lectors. El que ha mencionat l’Albert és el que més visites té amb diferència, l’han degut compartir a algun fòrum. Confirmo, està enllaçat a una resposta d’amazon.es 😬 quina vergonya.

M: Pots estar hores entre que proves un joc, et documentes, busques imatges, escrius, modifiques, previsualitzes… que la gent només et recordarà per un article de com piratejar la GC… anireu tots a l’infern!! 

Una imatge divertida d’en Mario Bross.

Respecte a altres webs

 

Heu pensat a unir forces amb altres webs catalans sobre retrogaming?

J: Naaah…. naaah… vull dir, com a idea és ben xula. Però a mi m’agrada molt tenir el web muntat a casa, administrar-lo jo mateix i escriure-hi els de sempre. Si em treus això, per mi perd una mica el sentit.

A: Pixelats és el lloc perfecte per desenvolupar el NOSTRE humor absurd.

M: No sóm com la resta, i no ho dic ni com a bo ni com a dolent. Diem tonteries, paraulotes i xorrades, i pel mig parlem d’algun joc, però parlem com parlariem de tu a tu, no sóm la Vikipèdia. Falta de professionalitat o sóm els trenca motlles del sector?

 

Teniu amics del mundillu?

J: Per mi un amic és algú que et deixa 200€ sense preguntar-te quan els hi tornaràs. Partint d’aquesta base, segurament en xolutot, cervell de Xè Quin Pasme! me’ls deixaria (després li pregunto i si cal actualitzem l’entrevista, però em posaria trist). També hi ha els companys de Retroscroll, amb qui no tenim una relació intensíssima, però ei, de vegades ens fan repiulades a Twitter! També menció a la sempre activa Naturx ND

M: Afegiria també als companys de 3dnassos amb els que vam colaborar durant un temps amb una revista que van llençar (6dnassos) i sé que tot i no xerrar molt amb ells (sóc un antisocial, què hi farem) puc encasellar-los com a “amics dins del mundillu”

 

Pornhub o motherless?

J: Un català ferm no consumeix brutícia com la que has esmentat.

A: Dit això, existeix el català ferm?

M: Des dels 13 anys que només consumeixo “Les Excursionistes Calentes” (fins a tal punt que el diccionari del mòbil, quan he posat excursionistes, ja m’ha suggerit calentes).

 

Cloenda

 

Alguna cosa que vulgueu afegir, que els vostres lectors hagin de saber?

A: Feia mesos que “treballàvem” en el redisseny, però el covid made it happen.

J: M’he comprat un ventilador de peu perquè l’altre que tenia feia sorollets. Però m’he gastat tants pocs diners en el nou, que fa més soroll que el vell.

M: Animo a qui vulgui que s’uneixi a la colleta de pixelats.cat, escriure uns quants articles (així no seré l’únic que ho fa) i xerrar amb natros al nostre grup de telegram, que com més serem més riurem!

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.